PROJECT : 37
2016

もじのどまMoji no doma

37_01 37_02 37_03 37_04 37_05 37_06 37_07 37_08 37_09 37_10 37_11 37_12 37_13 37_14 37_15 37_16

この地に住み慣れた夫婦の建て替えプロジェクト 。コンクリートで造られた駐車場とアプローチ部分は既存のままとし、そのまま活かす計画とした 。 特に、緩やかな円弧を描くアプローチは、魅力的であったため、その流れの延長線上に屋外ダイニング、その先に玄関を設けた。結果として。道路から玄関に至るまでのアプローチが この家にとってかけがえのない空間となった。気の置けない友人が集まり。思い思いの時間を過ごす 。完全に閉じられているわけでもなく。この家に住む家族のためだけでもない、少しだけ開かれた住宅を目指した。

A rebuilding house project lived by a couple who was accustomed to this place. We planned to preserve the existing parking lot by giving some approaches made of concrete and leave it as it is. In particular, since the approach drawing the circular arc was attractive, the outdoor dining on the extension of the flow, and the entrance to the end were established. as a result. The approach from the road to the entrance became an irreplaceable space for this house. Friends can gather and have good memories. It is not completely closed, not only for the family living in this house, we proposed house to become open for everyone.

E-mail:infoarch@furumori.net ASANO2-6-16-3F,KOKURAKITA-KU,KITAKYUSHU-SHI,FUKUOKA,802-0001,JAPAN Copyright@FURUMORI KOICHI ARCHITECTURAL DESIGN STUDIO All right reserved.