PROJECT : 02
2005

GARDEN SALON IIGARDEN SALON II

02-01 02-02 02-03 02-04 02-05 02-06 02-07 02-08

ガーデンサロン2号店は北九州市の市街地に残された丘陵地に建つ結婚式場で、地形を変えず、豊富な既存樹を生かしながら、屋内、屋外で挙式が行うことができるよう計画した。 この計画では、屋内セレモニーホールにおいて、いかにして屋外の「自然光」と「庭の景色」を室内に取り込むかが、テーマとなった。そこで、庭側の開口部を上下2段に分け、それぞれに目的を与えた(写真5)。上部の開口には「自然光」を、下部の開口には「庭の景色」を求めた。上部のスリットガラスからの光が部屋の奥の方にもまんべんなく拡散し、屋内にいながらにして、刻々と変化する光の動きを捉えることができるようにし、この式場の名前にある計画のコンセプトを具現化した。 また、仕上げの種類を限定したことが幸いし、華やかな衣装と緑の映える場所を用意できたのではないかと考えている。

The second store of the garden salon was a wedding hall built in the hilly land left in the city of Kitakyushu city, planned to be able to do wedding indoors and outdoors while keeping the topography unchanged, making full use of abundant existing trees. In this plan, the theme was how to incorporate outdoor "natural light" and "garden view" in the indoor ceremonial hall. Therefore, the opening on the garden side was divided into upper and lower two stages, and each purpose was given (Picture 5). "Natural light" at the upper opening and "Garden view" at the lower opening. The light from the upper slit glass evenly diffuses in the back of the room so that you can grasp the movement of light changing every moment while indoors, embodying the concept of the plan in the name of this ceremony did. Moreover, I am fortunate that I limited the kind of finishing, I think that I could prepare a gorgeous costume and a place to shade green.

E-mail:infoarch@furumori.net ASANO2-6-16-3F,KOKURAKITA-KU,KITAKYUSHU-SHI,FUKUOKA,802-0001,JAPAN Copyright@FURUMORI KOICHI ARCHITECTURAL DESIGN STUDIO All right reserved.